Joomla Styles by iPage

Üdvözlet az egyesület tagjainak!

     Közgyűlést tartunk október 2020. október 5-én, este 7.00 - kor a Kátai sörözőben! 

   Mindenki megjelenésére számítunk!  Gyertek!

 

A Cry Free a Deep Purple-höz legközelebb álló dolog a világon!

Írta: Kenéz Attila

  Cikksorozatunk negyedik, zenekarokat bemutató végéhez értünk. Május 9-én, szombaton Don Attila zenekara countryt játszik, a Rock Fanatik magyar dalokat szólaltat meg, az Üzletembers a hetvenes évekbe repít vissza minket, na de még előttük a fő műsoridő kezdetén felcsendülnek a Deep Purple közismert és kedvelt számai, úgyis mint a 

            Black Night, a Fireball, a Highway Star, a Child in Time és a Smoke on the Water!

                                                         

 

 

A CRY FREE együttes története:

A tribute bandaként működő, azaz kizárólag Deep Purple nótákat játszó zenekar ötlete 1993-ból származik, de a megvalósulásra '96 januárjáig kellett várni, amikor is Cry Free néven megalakult a magyar Deep Purple Cover Band. A névadó a Purple legendás In Rock lemezére tervezett, és annak 25 éves jubileumi kiadásán meg is található, azonos című dala volt.

A csapat zenei koncepciója -a kezdetektől fogva- a kellő tisztelettel és zenei alázattal megközelített, minél hitelesebb reprodukció, fenntartva az egyéni átdolgozás lehetőségét, ahol lehet és érdemes. Igen nagy szerephez jut a koncerteken az improvizáció is, csakúgy, mint az ihlető Deep Purple esetében. A repertoár a nagy klasszikusokon kívül számos érdekességet is tartalmaz, és a zenekar teljes -47 éves- munkásságából válogat. A Cry Free birtokában lévő terjedelmes zeneanyag lehetővé teszi, hogy a csapat különféle konceptestekkel állítson emléket a Purple különböző korszakainak. A legnagyobb slágerek többféle verzióban is felcsendülnek a bulikon.

A következő fontos időpont a Cry Free életében 1998 októbere, amikor a zenekar tovább erősödött Blaskó György dobossal és Soulavy Gábor orgonistával. A Pearl dobok Ian Paice legendás témáival, és a Hammond XB-1 a Jon Lord-fanatikus billentyűs kezei alatt, teljessé tették a "Purple-soundot". Az új csapat a szombathelyi Lord együttes előtt mutatkozott be. Ez volt az a felállás, amely már szakmabeliek és rajongók egybehangzó véleménye szerint is a Deep Purple-lel foglalkozó csapatok élére emelte a Cry Free-t.

Weboldalukon még igen sok mindent olvashattok róuk!      http://www.cryfree.hu

                                    
 

    Nos Kedves előre is nagyrabecsült VENDÉGSEREG!

Ezt a bulit raktuk össze nektek, szerintünk g y e r t e k!

    A hosszú távú meterorológia szerint is remek lesz a szabadtéri mulatság, pattanjatok motorra, bringára és guruljatok le Taksony műfüves focipályájához, ahol tárt kapukkal vár benneteket a zene és mi is a sörsátrak árnyékában.

                   

 

           

 

                                

 

                           

Találatok: 4349

Kiemelt támogatók

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatók

Látogatók

383503
Ma
Tegnap
Héten
Múlt héten
Hónapban
Múlt hónapban
Eddig
11
87
574
244888
1400
2069
383503

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések