FIRKIN koncert Taksonyban

Kedves Olvasóink!

Nagy örömünk, hogy jó hírekkel szolgálhatunk egyesületünk majálisával kapcsolatban, ugyanis szervező munkánk eredményeként ismét sikerül olyan fellépőket Taksonyba csábítani, akik magas színvonalra emelkedtek műfajukban. Elindítunk tehát egy cikksorozatot, mely időről időre bemutatja majálisunk vendégfellépőit, kik eljönnek hozzánk, hogy odategyék magukat.

Elsőként a F I R K I N zenekart mutatjuk be:

 

 

“Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.“ 

2008 októberétől indult hódító útjára a Firkin zenekar, amely a kelta bulizene féktelenül szerethető műfaját honosította meg Magyarországon. Azóta több mint 300 koncertet adott az együttes itthon és külföldön is - Kanada, Franciaország, Svájc, Belgium, Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia.

Mindezek után Taksony is színpadot ad itt Magyar földön nekik.

Mára már minden neves hazai fesztivál és koncerthelyszín fellépője a Firkin – Sziget Fesztivál, Művészetek Palotája, Hegyalja Fesztivál, SZIN, Alterába, Pannónia Fesztivál, EFOTT, Savaria Karnevál, stb.Motoros Majálisunk hab lesz a tortán? Igen! A Firkin itt is koncertet ad.

Az együttes WHUP! című második lemezének Lord Of The Dance című dala Kanadában 4 hónapon keresztül, Németországban 3 hónapon át vezette a nemzetközi kelta listákat.2011 több jelentős eseményt kínált a Firkin számára: ötállomásos turné Kanadában, rengeteg magyar és külföldi fesztiválmeghívás, ahol a zenekar számos esetben headlinerként (főzenekarként) játszhatott.2012 tavaszán a harmadik album (Igyunk pálinkát!) magyar nyelven került a magyarországi közönség elé. A zenekar 4. születésnapján (2012 szeptember) felvett koncert DVD-n is megjelent Keep On Firkin címmel, amelynek hanganyagát 2013-ban az MR2-Petőfi Rádió teljes egészében leadta, illetve a nyári fesztiválszezonra zenei albumként is elérhetővé vált a hallgatók számára.

2013-ban a Firkin ismét a Fonogram-jelöltek közé került a harmadik albumával, a Művészetek Palotája pedig újfent felkérte az együttest egy egyedi Firkin-est létrehozására. A Jumpin' John című teltházas eseményen a zenekar művészi oldalát láthatta a közönség: 4 énekessel, számos vendégzenésszel, a Pécsi Balett táncosaival, rajzfilmszerű háttérvetítéssel, díszlettel bővítve hangzott el a Firkin-repertoár és 10 új dal bemutatója is.A Firkin élő zenei felvételei és koncertjei kaput nyitottak az egyik legmeghatározóbb német koncertszervező ügynökséghez, akikkel a zenekar a 2013. év elején leszerződött. Ezt követte egy osztrák és egy cseh-lengyel koncertügynökséggel való együttműködés is. Ennek eredményeképp a zenekar egyre több és nívósabb külföldi fesztiválon játszhatja ki hatalmas energiáit,

2014 elején a Firkin elkészítette 5. nagylemezét Finger In The Pie címmel, amelynek néhány dalát már megjelenés előtt több tízezren hallgatták meg, előrevetítve az album sikerességét. Az eddigi legizgalmasabb és legkiforrottabb Firkin-hangzással és -hangulattal találkozhat mindenki, aki a zenekar magyar és külföldi turnéjának akár egy állomására is ellátogat. Ennek a világhírű zenekarnak lesz okunk örülni. Pont. Íme világváros leszünk egy estére! Sokan leszünk a színpad előtt!

 

“Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig. Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin' good!”

 

Érdemes lesz tehát május 10-én legurulni a műfüves pályához, mert ott lesz és remek koncertet ad nekünk több más fellépő mellett a F i r k i n!

 
     www.firkin.hu                www.facebook.com/firkinband

 

Találatok: 1860

Kiemelt támogatók

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatók

Látogatók

356076
Ma
Tegnap
Héten
Múlt héten
Hónapban
Múlt hónapban
Eddig
19
48
283
217450
404
4997
356076

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések