Adventi vásár Taksonyban 2013-ban a Taksonyi Motorosokkal

                                                  

                 

  Nagyközségünk főtere igen szép. Ám adventben kigyúlnak a fények és csillogó tekintetek mosolyognak egymásra, -naná- , hiszen vásári forgatagba sodródunk, mi Taksonyiak, egymás felé. Egyesületünk is kivette részét a jóból: szombat reggel az önkormányzat tervei szerint felépültek a pavilonok, a sátrak, és elkészítettük közösen a szívünknek kedves teret, hogy aztán áradjon a sok jó ember.                                                                                                              

          Hideg volt, de lobogtak a voksákba rakott kis husángok, amiket körül álltak a népek. Finom forralt bort kortyolgattunk, szóltak a szép karácsonyi énekek és szavaink közé nevetés ékelődött. A Taksonyi Motorosok zászlóival díszített kis pavilon nagy népszerűségnek örvendett, mert mindkét nap ott voltak és elvitathatatlan kitartással árulták portékáinkat azon tagjaink, kik vállalták e fontos kihívást! Megint helyt álltatok Anna és Laci, Ági és Imi, Mariann és Tibi! Házi készítésű javaitokat meleg szívvel osztottátok a jókedv érdekében, és itt most nem csak a friss töpörtyűre és kenyérszeletekre kell gondolnunk. Mindenkit örömmel fogadtunk, korban és rangban nem megkülönböztethető módon, csak jöttek a mi dolgainkat keresve s megtalálva mindazok, kik kosaraikba és táskáikba tették akár ajándéknak is szánt vásári rekvizitumainkat.

                

  Címerünket hordozó poharaink szépen fogytak- talán már nincs is oly taksonyi lakos, ki ne rendelkezne ezekkel a kecses tárgyakkal, - melyeket emelje örömmel mindenki a jeles alkalmakkor!

                                                  

  A messziről jött, forgatagunkba csöppent ember bizonnyal felfedezte, hogy az itt lakók mily derűvel és szeretettel üdvözlik egymást, hogy plébánosunk és káplánunk mosolygós beszélgetésekbe vegyül a fiatalokkal, hogy a barátok öleléssel köszöntik egymást a szép nagy adventi koszorú három lobogó lángjai körül. Mert a karácsony várás harmadik vasárnapján az összetartozás örömmel tölti el itt a lelkeket.  A vendég eltűnődhetett a gyorsan fogyó kenyérlángosok lila hagymáin megcsillanó fényeken, a jó ízű zsíros kenyereket fogyasztó férfiak fehér bögréikkel való koccintásain, áldomásain és a szaladgáló gyermekeiket szemmel tartó vidám édesanyák és asszonyok beszélgetésein.   

Mi, egyesületünk aktív tagjai kellemesen elfáradtunk, de jól is esett az a siker, mely rokonszenvet ébresztett mindazokban, kik árusító helyünknél meglátogattak minket, és ha csak „gondolatnyit” is, de hozzá segíthettük őket ahhoz, hogy e sőr? napokat kicsit megkönnyítsük mosolyunkkal és vendégeink poharaiba töltött derűnkkel! –nedűvel.

   Két szép nap a fából faragott királyokkal és szentekkel benépesített Betlehem csendjének közelében.

- Taksony.

 - Fő tér.

- telt házas Szent Anna templomi koncert…

                                                                 

- és mi is ott voltunk, - miképpen jövőre is adatik majd,- hogy mindenkinek Áldott Karácsonyt Kívánhassunk, mi:a Taksonyi Motorosok!

 

 

 

 

 

 

 

 
Találatok: 2332

Kiemelt támogatók

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatók

Látogatók

395462
Ma
Tegnap
Héten
Múlt héten
Hónapban
Múlt hónapban
Eddig
37
174
491
257044
1563
3846
395462

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések